MirjamiParant1

Kaikki blogit puheenaiheesta Opetussuunnitelma

Videoprojektien tekeminen koulussa ja OPS 2016 aikapula

 

Uuden opetussuunnitelman ja digitalisaation myötä kouluissa tehdään opetuksen osana ja kokonaisopetuksen yhteydessä yhä enemmän videomateriaalia. Videon tekeminen ei ole välttämättä enää välineistä kiinni, kun jokaisessa tabletissa ja älypuhelimessa on kamerat ja editointiohjelmat. Tämä ei kuitenkaan poissulje sitä tosiseikkaa, että videon ja varsinkin videoprojektin tekeminen on itse asiassa aika aikaavievää puuhaa. (eritellään tässä nyt videoprojekti pelkästä asioitten dokumentoinnista, missä tekninen puoli liittyy pelkkien rec- ja play-nappuloitten painamiseen)

Yleistämisen harha kasvatustieteessä 1

Ns. kasvatustiede on suuri höpötiedon tuottaja, vastuu kuulijoilla. Onko tämäkään uskottava esimerkki oppimiskokemuksista

Tunti liikuntaa päivässä - aktiivisuusranneke?

Koulu alkaa tällä viikolla ja uudessa opetussuunnitelmassa halutaan liikuttaa liian vähän liikkuvia lapsia. Tavoitteena olisi saada lapset liikkumaan koulupäivän aikana vähintään tunti päivässä.

Tämän idean saa napata ihan vapaasti: Huomio Polar ja Suunto!

Koulu ja tietokoneet 3

Toisin kuin kuvitellaan, tietokoneiden tuominen kouluihin vain syventää eri sosiaaliryhmien välistä digitaalista kuilua. Ne joilla on hyvä tausta, saavat irti enemmän irti teknologiasta. Opettajien merkitys vain korostuu, koska teknologia tarjoaa lukuisia harhapolkuja.

http://www.amazon.com/Geek-Heresy-Rescuing-Social-Technology-ebook/dp/B0...

 

Ilmiöopetus autokouluun?

Autokoulu on koulu siinä missä muutkin koulut. Nyt kun ilmiöopetus on havaittu kasvatustieteen asiantuntijoitten taholta ainoaksi oikeaksi tavaksi oppia asioita syvällisesti ja tehokkaasti, ehdotankin että myös autokoulu-opetuksen on seurattava aikaansa ja siirryttävä uuden opetussuunnitelman (2016) mukaiseen järjestelyyn.

Urheilulajit pois uudesta liikunnan opetussuunnitelmasta 2016

Kävin kansakoulun ensimmäisen luokkani Helsingin maalaiskunnan Veromiehen kansakoulussa. Asuin Ruskeasannalla Lentokentäntien varrella, meidät ja Aerolassa asuvat oppilaat poimittiin Ford Transitiin ja vietiin kouluun. 

Julkaise syötteitä