MirjamiParant1

Kaikki blogit puheenaiheesta Kasvisruoka

Poroja takapihalla

Aamulla satoi ja oli aika viileä ilma, ei jakasnut lähteä ulos. Koirat kuitenkin nosti sellaisen mekkalan, että piti mennä katsomaan lähempää. No kolme poroa siellä vain mutusteli porojen lähiruokaa eli jäkälää.

No menin ottamaan kuvat, kun harvemmin tässä porot liikkuvat, vaikka on niitä nähty ennenkin, ovat vain heti juosseet pois kun on lähtenyt hakemaan kameraa.

Nyt se on sitten virallista

 

Tiede (2/17) – lehdestä saa lukea hyviä uutisia erityisesti niille ihmisille, jotka ovat kokeilleet dieettiä jos toisakin; joko laihtuakseen tai yrittääkseen parantaa omaa elämän laatuaan.

Pasta alla norma – helppo versio

Jääkaapissamme lojui munakoiso ja jotain ruokaa piti väsätä. Mieleeni putkahti pasta alla norma eli tomaatti-munakoisopasta. Koko ajatuskin munakoisoviipaleiden itkettelystä ja erikseen paistamisesta kuitenkin kypsytti. Onneksi muistin uunimunakoison, josta voi myös tehdä avokadopastan tyyppistä ruokalajia. 

Vaalilimppua saaristosta

Herkullisia terveisiä Turunmaalta Paraisten saaristokaupungista!

Vaalikampanjani aikana tapaamani ihmiset ovat ihastuneet ikihyviksi herkulliseen saaristolaislimppuuni. Se on yllättävän helppotekoista ja säilyvää. Parhaimmillaan tämä maltainen ja makea limppu on mielestäni hieman haaleana, kun siihen levittää päälle aitoa voita. Limppu sopii kuitenkin loistavasti tarjottavaksi esimerkiksi jouluna, vappuna ja kesäaikaan herkullisten saaristolaiskalojen ja sillin kera.

Kasvisruokapäivä: Helppo ja nopea “chilli paneer”

Olen ihastunut ruokalajiin, joka kulkee nepalilaisissa ravintoloissa nimellä chilli paneer (vai onko se paneer chilli?). Googlettelin reseptiä, sillä halusin kokeilla ruokalajia kotioloissa; meillä kun oli palanen leipäjuustoa, joka piti johonkin käyttää. (Maistuuhan leipäjuusto toki sellaisenaankin hillon kanssa, mutta mielessä on muutenkin pitkään ollut jonkun paneer-ruoan testaaminen.)

 

Mitä raparperista voi tehdä?

Mitä tehdä raparperista?

Nyt ensimmäinen raparperisato pitäisi olla korjattu. Monilla puutarha puskee tätä muhkeaa kasvia pyytämättä ja yllättävän paljon. Raparperikeiton tai -kiisselin tietävät kaikki, tai mansikka-raparperikiisselin. Raparperipiirakkakin on jo klassikko.

Lopun sadosta voikin työntää pakastearkkuun. Mutta mitä sille lopulta tehdä? Monilla tuntuu raparperi olevan pysyvä pakastimen sisustuselementti. On paljon muitakin mahdollisuuksia kuin ensiksi mainitut.

Kasvisruokapäivä: Kreikkalainen uunimunakas

Olen löytänyt uudelleen munakkaat ja keksinyt, että niitähän voi tehdä myös uunissa. Jotenkin niin paljon helpompaa kuin pannulla sählääminen!

 

Munakas on siitä loistoruoka, että ainekset ovat yleensä valmiina kaapissa ja ruoka valmistuu nopeasti. Minulle munakas ei ole pelkästään aamiaisruoka, vaan voin hyvin syödä sitä millä aterialla hyvänsä.

 

Mullistava totuus suosikkipizzasta

 En tiedä, miten päin olisin. Olen saanut suuren pizzaheurekan.

 

Kaikki lähti siitä, kun piti väsätä itselle nopeasti joku kiva lounas. No, päätin tehdä pienen pizzan ohuesta rieskasta. Havaitsin, että Fazerin neliskulmainen rieska on täydellisen kokoinen pizzapohja: nälkä lähtee, muttei tule ähky.

 

Ei, tämä ei vielä ollut se heureka.

 

Kasvisruokapäivä: “Italialainen makaronilaatikko”

Tämä Jamie Oliverilta bongattu loistoruoka sopii niin arkeen kuin juhlaankin. En tiedä, onko tuo otsikko ihan totuudenmukainen, mutta mieleeni tuli makaronilaatikko, kun lueskelin ruokaan liittyviä kuvauksia eri lähteistä.

 

Kasvisruokapäivä: Sisilialainen pesto

Pesto alla Genovese lienee jo tuttu juttu suomalaisille, mutta tätä sisilialaista versiota on tuskin hirveän moni maistanut. Jos pestot ja pastaruoat ovat mieleen, suosittelen kokeilemaan!

 

Sisiliassa käytetään ylipäänsä runsaasti manteleita, ja tässä ruoassa ne toimittavat pinjansiementen virkaa. Basilikaa laitetaan myös sisilialaiseen pestoon, tosin sen voisi kuulemma korvata mintulla – sekin kovin tyypillinen sisilialainen juttu.

 

Julkaise syötteitä