MirjamiParant1

Kaikki blogit puheenaiheesta Kitaramusiikki

Muistattekos veljekset Montgommerin? Wes 96 vuotta

Kolme veljestä Indianapolisista jää jazzin historiaan: basisti Monk, kitaristi Wes ja vibrafonisti Buddy Montgomery. Keskimmäinen, Wes, täyttäisi tänään 6. maaliskuuta 96 vuotta, mutta kuoli synnynnäiseen sydänvikaan jo vuonna 1968. Kuollessaan häntä pidettiin jazzkitaran kolmantena kulmakivenä Django Reinhardtin ja Charlie Christianin ohella.

Esa Pulliainen - rauhallinen ammattimies

Nyt, kun kuuman kesän viimeiset vihreät kasvustot ovat vielä hetken verran näkyvissä (meillä suli yöllä ensilumi), niin tässäpä oivallinen juutuubi siihen olotilaan. Esa Pulliainen on hieno ammattimies, jonka kitaransoitto jäi kunnolla mieleeni Rauli Baddingin levyistä, mutta livenä näin hänet eka kerran Tuomari Nurmion Joensuun konsertissa aivan 1980-luvun alussa. Ainutlaatuinen soittotyyli ja umpirauhallinen ammattitaito käyvät ilmi tästäkin yle-nauhoituksesta (Yle Satumaa Leirinuotiolla). Täydet pisteet myös muille ammattilaisille!

Kokeellista terveyttä: Lauri Hannu 50 vuotta

Moni lukija on varmasti kuullut Lauri Hannua huomaamattaan: televisio- tai teatterikokoonpanon jäsenenä, funk-yhtyeen keikalla, Rieku ja Raiku -animaation musiikintekijänä tai Jazzmuseossa ikivihreitä soittamassa.

Nuorempana Lauri Hannun nimi kirjoitettiin toisinaan väärin, kun hajamielisen toimittajan mieleen tuli näyttelijäprofessori Hannu Lauri.

Julkaise syötteitä