MirjamiParant1

Kaikki blogit puheenaiheesta Lähiruoka

Tervetuloa lähiruokakuplaani! ...tässä sinne pieni kurkistus.

Oma kokemukseni ja näkemykseni pohjaa tammikuussa 1990 alkaneeseen maatalousyrittäjyyteen ja 1995 elokuussa alkaneeseen pienimuotoiseen elintarvikejalostukseen.

Havaintoni on karusti pelkistettynä, että Suomessa on näinä viime vuosikymmeninä menestynyt mahdollisimman suuri elintarviketeollisuus. Toiminnasta etujärjestö MTK suostuu näkemään siitäkin vain osuustoiminnan kautta omistetun osan.

Näillä eväillä Suomi nousuun!

Ajattelin varmaan vielä joulukuussa, että tämä olisi taas jonkinlainen "yksittäistapaus", niinkuin tässä viime aikoina on opittu puhumaan jossain muussa yhteydessä. linnan-juhlien-ruokien-toimittajat-eivät-saa-kertoa-että-ovat-saaneet-tuotteitaan-juhliin

 

Nyt on jo tullut mitta täyteen, enkä voi enää oikein muuta, kuin kysyä, että mitä pirun metsäläisiä tässä ollaan.

 

Kala

Viime aikoina on ollut niin vakavaa. Tämän päivän jännittävät vaalituloksetkin edessä

Selailin kuviani ja tämä piristi päiväni ja toivon, että muitakin päiviä kun käyn blogissani.

On mukava, kun jäät sulasivat ja pääsee heittelemään.

Vähän erikoinen oli tämä saalis.

Kolimikiloinen sorva särkikala, niin minä sen tunnisin, liekö oikein

Savustettiin ja hyvältä maistui. Ruodot oli helppo nyppiä näin isosta.

Särki onkin niitä maukkaimpia ahvenen jälkeen.

Kireitä siimoja meille kaikille innokkaille kalanaisille - ja miehille.

Dijon-ahventa ja luomuperunoita

Lähikalaterveisiä saaristosta!

Useat ihmiset pyysivät minulta tätä herkullista kalaruokareseptiä, joten eipä auta kuin kirjoittaa jälleen uusi ruokateemainen postaus!

Tämä ruoka on helppotekoinen, mutta tuloksena on hienostuneen makuinen kalaruoka, josta saa tarvittaessa rakennettua näyttävänkin annoksen.

Liharakkauden ongelma

”MEAT.” Lihaa, niin siinä lukee kissankokoisin kirjaimin. Kirjalahjan antaja, mieheni, hymyilee innokkaasti vesi kielellä. Kirjassa kuulemma opetetaan eri eläinten syötävät osat oikein piirrosten kera ja lopussa on ”aivan upeita reseptejä.” Ja kaiken huipuksi kirjan aatteellinen viesti on, hän kertoo, että eläintä tulee kunnioittaa niin sen eläessä, kuollessa että pöydässä. Annetaan lajinmukainen elämä, nopea ja kivuton kuolema ja hukkaan ei heitetä mitään turhaan. Onhan eläin uhrannut elämänsä ravitakseen meitä.

Julkaise syötteitä