MirjamiParant1

Kaikki blogit puheenaiheesta Sukulaiset

Sitkeän sukututkijan työvoitto

Sukututkimuksen suosio on jatkuvasti lisääntynyt. Esimerkiksi Sukututkimusseura sai viime vuonna lähes 500 uutta jäsentä. Itsekin oikein innostuin, kun tutustuin muutamaan hyvään sukukirjaan, joissa on hienoja tarinoita.

Nainen kirjojen takana on Lappajärvellä syntynyt, nykyinen espoolainen Marjatta Yli-Olli, Aholan Juhon Kallen Urhon tytär. Hän on tutkinut sekä isänsä että äitinsä sukuja, ja hänen viime jouluksi ilmestynyt kuudes kirjansa (Muistojen sillalla - Helmi & Nikolai ja Amerikan-siirtolaisuuden pitkät varjot) on todellinen työvoitto.

Sukulaismies läpimurron kynnyksellä

Olin lukenut kaksi Philip Teirin, 34, kirjaa, kun minulle paljastui, että hän on sukulaiseni. Tämän järisyttävän paljastuksen teki kirjailija itse. Philip on syntynyt Pietarsaaressa, mutta asuu nyt Helsingissä.

Luin marraskuussa 2013 Teirin romaanin Talvisota (Otava 2013). Luulin ensin, että kirja käsittelee oikeaa talvisotaa, mutta se olikin avioliittoromaani ja tapakomedia suomenruotsalaisesta älykköperheestä.

Salaperäinen Vimpelin lady

Arvo Tuomisen erinomainen dokumentti Karen & Grigori eilisiltana (7.1.2015) tv-ykkösellä oli koskettava tarina kahdesta agentista, amerikkalaisesta Karenista (Erickson) sekä Neuvostoliiton ja KGB:n Grigorista (Golub), jotka ystävystyivät kylmän sodan Helsingissä 1960-luvun alussa.

Dosentti Hannu Rautkallio löysi Karenin Yhdysvalloista. Hän toimitti kirjan Karenin tekemistä suomalaisten poliitikkojen haastatteluista (Tehtävä Helsingissä, Paasilinna) ja Arvo Tuominen sai hyvän aiheen dokumentille.

“Synttäri-ilmiö” ihmetyttää

Mistä johtuu, että perheen tai suvun jäsenten syntymäpäivät osuvat usein lähekkäin? Ja toisaalta suvussa on usein muutama jäsen, joilla on samana tai vierekkäisinä päivinä synttärit.

 

Sanoja soittamisen vaikeudesta

Sain sähköpostia äidiltäni. Hän kertoi saaneensa verottajalta mukavan palautuksen ja jakavansa sen nyt kolmen lapsensa kesken. Sama posti oli siis lähetetty myös sisaruksilleni. Saimme kaikki saman summan, koska kuulema hänellä ei ole rahalle enää niin suurta tarvetta, kun taas meillä - kolmella aikuisella lapsella. No mikäs siinä - sain lainan lopun kuitattua näppärästi pois häiritsemästä. Kiitos Ä! (Hän lopettaa sähköpostit ja tekstiviestit aina -Ä
-nimimerkkiin)

Julkaise syötteitä