*

MirjamiParant1

Kaikki blogit puheenaiheesta Tietotekniikka

Elämänhallintakapula

Lokakuussa vuonna 2000 tietotekniikan professori ennusti tv:ssä: "Kahden vuoden sisällä suomalainen yhteiskunta siirtyy uuden ja paremman internetin aikaan. Kännyköissä on internet ja televisio", proffa totesi ja jatkoi: "Silloin ihmiset kulkevat kadulla elämänhallintakapulat käsissään". Juuri tuota suomenkielen kaunista sanaa, elä-män-hal-lin-ta-ka-pu-la, professori käytti (kirjattu). Otetaanpa kapula kauniiseen käteen ja käännellään.

Suomen kielen digitalisaatio ei tarvitse Jungner-suomea

Kieli ja tietokoneistumisen haaste olivat Mikael Jungnerin omien täsmennysten mukaan aiheena hänen puhuessa suomen kielen käyttäjien ”kielitaakasta”. Jungner nosti pöydälle ajankohtaisen aiheen, kielen teknologisoitumisen ja sen seuraukset ja vaatimukset.

Kieli on ollut aina teknologiaa. Alkujaan sormen ja sen jälkeen puheen voimin, sitten kynän, kirjoitustaidon ja kirjapainon tehostamana kieli kuljetettiin omaan aikaamme, jossa teknologisoitu kieli on digitalisaation voimistamana yhteiskunnan muutosmoottori vahvemmin kuin koskaan aikaisemmin.

Hallituksen päässä ei tikitä

Eikö hallitus tiedä (kuva),  että kaikki tietokonejärjestelmät ovat olleet digitaalisia aikojen alusta. Analogiakoneita on käytetty vain joissakin simuloinneissa.  Suomessa digiloikka tehtiin jo 35 vuotta sitten!

 

Koulu ja tietokoneet 3

Toisin kuin kuvitellaan, tietokoneiden tuominen kouluihin vain syventää eri sosiaaliryhmien välistä digitaalista kuilua. Ne joilla on hyvä tausta, saavat irti enemmän irti teknologiasta. Opettajien merkitys vain korostuu, koska teknologia tarjoaa lukuisia harhapolkuja.

http://www.amazon.com/Geek-Heresy-Rescuing-Social-Technology-ebook/dp/B0...

 

Koulu ja tietokoneet 1

Kouluihin tuodaan tietokoneita markkinamiesten ehdoilla. Näytöt panos/hyödyistä puuttuvat ja näytöt jopa hyödyistä ylipäätänsä. Trendi harhauttaa myös vanhempia hankkimaan tietokoneita yhä nuoremmille lapsille. Seurauksena voi olla lasten digidementia:  

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/186539-lasten-digidementi...

Hesarin farssijournalismia koulutuksesta

Hesarin taso heikkenee vuosi vuodelta. Voisi kuvitella että jutussa Vantaa kiilasi digi­opetuksen kärki­kaupungiksi – 20 000 koululaista opiskelee tabletin avulla, on joku oppilas kulkenut koulussa mikin kanssa ja toinen muokannut lauseista kokoelman lehteen. Touhun tarkoitusta ja hyötyjä ei kyselty edes perusopetuksen johtajajalta. Miksi ei? Hyötyjä ei ole osoitettu, vaikka rahaa kuluu valtavasti, puhumattakaan opettajien ajasta. 

Oodi Vasaralle!

 

Vasara - Maailman toimivin työkalu!

 

  • Vasara on halpa

  • Vasaranmyyjät eivät voi puhua sinulle pehmeitä ostotilanteessa

  • Vasara on kestävää kehitystä – se kestää isältä pojalle

  • Vasara on nykyaikaa, vasara on tulevaisuutta.

  • Vasara helpottaa oikeasti elämää – vasaraa käyttäessä säästää aikaa

  • Lapsikin osaa käyttää vasaraa

  • Vasara ei tarvitse päivityksiä – vasara on ollut samanalainen jo puusepän Pojan ajoista lähtien

Runo Älytykistä!

 

Jokunen aika sitten Markkinamiehet keksivät liittää etuliitteen Äly- kaikkeen missä on mikroprosessori - ja kauppa senkun käy. Tilanne on vähän sama kuin liikaa syövät ihmiset alkoivat aikanaan ostaa Kevyt- tuotteita.

 

Viime keväänä meidän kouluun ilmestyi Älytykki.

 

Siitä se runosuoli sitten ratkesi...

 

        Älytykki

 

Lasten digidementia 17/17

Digidementia on liian nuorena aloitetun ja/tai liiallisen digitekniikan käytön indusoima ADHD:n kaltainen tila. Digiteknologia muokkaa neuroplastisesti lasten aivoja epänormaaliin suuntaan.

Lähteitä: 

http://www.zoneinworkshops.com/zonein-fact-sheet.html

Osa 1/17:

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/162754-lasten-digitaaline...

Ei syytä huoleen!

 

Kateltiin oppilaitten kanssa toissa talvena netistä PISA-tulosten julkistamista. Matikan tulokset oli tippuneet.

Sisuunnuttiin koko porukka ja meinattiin, että näytetään niille aasialaisille ja treenataan oikein kunnolla. Alotettiin hirvee prässi ja tukiopetuskiintiö paukkui. Kaikki meni hyvin kunnes reksi tuli luokkaan parin konsultin kanssa ja keskeytti: - Seis, tää homma ei toimi nyt ihan näin!

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä